DSC_6924

Voor al Uw onderhoud

De Audi specialist van de Bommelerwaard . 

Tekst

Tuning ook wel chiptuning genoemd

Chiptuning, wat is dat eigenlijk? En wat brengt dat met zich mee? De meeste motoren in moderne auto’s worden door een computer (regelapparaat) aangestuurd. Deze regelt continu bijvoorbeeld de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip.

Optimaliseren van de software van uw auto

Bij onze chiptuning optimaliseren we de programma’s (software) die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. Er wordt geen extern kastje geplaatst maar echte chiptuning toegepast. Chiptuning uitsluitend door middel van softwarematige optimalisatie.

Chiptuning voor een goede balans in prestatie verloop van de motor

Wij stemmen alle parameters opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Er word dus met Chiptuning een goede balans gevonden in het prestatie verloop van de motor op een gecontroleerde manier. Deze aanpassing is ook altijd naderhand terug te zetten naar origineel zonder sporen achter te laten.

Topsnelheid verhogen en meer trekkracht door tuning

Dit alles resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatie-verbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst bij chiptuning zo’n 5à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofverbruikvermindering realiseerbaar van 5 tot 8% omdat doorchiptuning het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt sowieso levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

Erik Satter Auto's logo
Erik Satter Auto's